Trivanaat – April 2018

April 2018

Powered by


Aan het begin van het seizoen is hier de eerste nieuwsbrief van Trivana, de Trivanaat.
Op deze manier willen we iedereen die op de hoogte wil blijven periodiek laten weten hoe het gaat met de teams en de individuele atleten van Trivana. Als je deze nieuwsbrief ook als eerste wilt ontvangen meld je dan aan via de site.

Veel leesplezier!


Jim Hagenstein – Voorzitter Trivana

Trivana is klaar voor een nieuw en spannend triatlonseizoen en met 2 heren teams (2e en 3e divisie) en 1 dames team (2e divisie) weer vertegenwoordigd in de diverse triatlon teamcompetities. Naast de reguliere trainingen is er de afgelopen winter vooral hard gewerkt aan techniekverbetering en het opdoen van kracht. Vooral de zwemtechniek en het vergroten van spierkracht en core stabiliteit is door een aantal atleten serieus aangepakt. Verder is er een aantal groepstrainingen georganiseerd om als groep trainen en elkaar ook buiten het seizoen vaker te zien.

De teams zijn nagenoeg intact gebleven, een triatleet is gestopt en een triatlete is overgestapt naar een ander team. Daarvoor in de plaats is een nieuwe triatlete opgenomen in het dames team. Voor het komend seizoen zijn ambitieuze maar haalbare doelen gesteld. Ook is hebben de Trivanates en Trivanaten weer een trainingsweekend gehad rondom de Veluwezoom bij Eerbeek. Daar worden de laatste gezamenlijke trainingen afgewerkt, nog even geschaafd aan de techniek en bovenal gewerkt aan het teamgevoel ter voorbereiding op de eerste competitie wedstrijden.

Partners en Sponsoren
Voor wat betreft onze partners en sponsoren, verwelkomen we onze nieuwe sponsoren. Dit zijn:

  • Senso Mortgage Consultancy, de nieuwe hoofdsponsor van de dames
  • Athlete Sports World
  • Fysio Aetsveld
  • Het Spiegelhuys

Vanaf komend seizoen hebben ook zij een plek gekregen op de wedstrijdkleding. Daarnaast zijn we trots en blij dat de meeste bestaande sponsoren hebben toegezegd Trivana in 2018 te blijven ondersteunen. We zijn erg blij dat we dankzij Loon- en Verhuurbedrijf TH. Schuurman & Zn B.V. (Hoofdsponsor heren), Senso Mortgage Consultancy, Athlete Sports World, Van Beusekom, Sinner, Fysio Aetsveld, Hand-Made, Het Spiegelhuys en AnSa in CoSa de sportieve strijd weer aan kunnen gaan met andere verenigingen en teams. Verder blijft Trivana open staan voor uitbreiding van het aantal partners en sponsoren.

Wedstrijden Teamcompetities 2018
De wedstrijden waarin je de Trivanates en Trivanaten in actie kunt zien zijn:

13 mei in Enschede
27 mei in Almere
23 juni in Zeewolde
8 juli in Utrecht
14 juli in Klazienaveen
19 augustus in Enschede
16 september in Nijmegen

De wedstrijden zijn verschillende disciplines zoals een TeamTimeTrial (TTT), een sprint en een Olympische afstand (OD). Iedereen is van harte welkom om Trivana aan te moedigen. Verder zijn de verrichtingen van de teams het komende seizoen in ieder geval goed te volgen via de website en Facebook pagina van Trivana.

Wellicht tot ziens bij de start van ons seizoen op 13 mei in Enschede!


Karin stelt zich voor

In elke Trivanaat stelt een triatleet zichzelf voor. Voor de eerste Trivanaat vertelt Karin Goes iets over haarzelf. Karin is triatleet van het Trivana damesteam.

Hoi! Mijn naam is Karin en dit is mijn tweede seizoen bij het Trivana dames team. Ik ben bij het team gekomen via Lily. Op de middelbare school zei Lily tegen mij: ‘Karin, zullen we eens samen hardlopen?’. Vervolgens werd het hardlopen een halve marathon en inmiddels drie keer de hele marathon. We waren uit eten toen ze plots zei: ‘We kunnen ook een triatlon proberen?’. Dat is inmiddels 5 seizoenen geleden. Ik hoefde dus niet lang na te denken toen ze mij vroeg voor Trivana.Tot nu toe is mijn langste afstand de OD tijdens de teamwedstrijd van vorig jaar. Op 10 juni 2018 ga ik voor de Challenge 70.3 in Geraardsbergen. Grootste uitdaging daarin is de Muur van Geraardsbergen die twee keer in het parcours zit. Een dagje parcoursverkennen in de meivakantie zie ik daarom wel zitten. De Amstel Gold Race moet ook wat klim-vertrouwen gaan geven.

Het leukste van Trivana vind ik de vriendschappen die het mij heeft gebracht. Fijn om tussen mensen te zijn waaraan je niet hoeft uit te leggen dat je je fiets niet op slot hoeft te zetten in de wisselzone ;-).

In mijn achterhoofd sluimert soms de droom van een hele triatlon. Mijn twee zwagers mogen zich IronMan noemen en Lily straks ook. Dat geeft stof tot nadenken: ‘kan ik dat ook?’. Ik heb enorm veel respect voor de investeringen die zij doen. Dat is tegelijkertijd ook hetgeen wat mij tot nu toe tegen heeft gehouden. Maar, zeg nooit nooit.

 


Wij stellen ons voor……

Senso Mortgage Consultancy is trots om het damesteam van Trivana de komende jaren te mogen ondersteunen bij hun doelen.

Senso is een consultancybedrijf gespecialiseerd in het leveren van consultancy diensten binnen het hypothekendomein. Onze filosofie is dat vakkennis in combinatie met domeinkennis van essentieel belang is voor het uitvoeren van de gevraagde diensten. Bedrijven veranderen voortdurend en daar kan Senso goed ondersteunend in zijn. Senso is een Italiaans woord wat staat voor richting en gevoel. In een veranderende omgeving kan Senso samen met de opdrachtgever de er voor zorgen dat de juiste koers gehouden wordt.

Als Senso zijn we zelf ook sportief bezig, vandaar dat wij graag een ambitieuze triatlonvereniging als Trivana willen ondersteunen.Bij de oprichting van Senso stelden de oprichters, Bonno & Marc, zich als sportieve uitdaging het uitlopen van een marathon. Na vele uren training stonden zij op 4 november 2007 met een grote glimlach aan de start van de New York marathon, om ruim vier uur later met een hoofd vol onuitwisbare herinneringen super trots over de finish te komen

Afgelopen jaren heeft Senso met haar medewerkers en klanten meerdere keren deelgenomen aan de Dam tot Damloop en diverse estafette marathons in Europa, waarbij iedereen zijn of haarmoment van trots heeft beleefd.


De laatste marathon die we hebben gelopen is Valencia 2017.

Aan het gevoel van trots dat je er alles aan gedaan hebt, dragen wij graag aan bij. Vandaar onze keuze voor het sponsoren van de Trivana dames. Zo aan het begin van het seizoen zijn wij trots op het Senso Mortgage Consultancy / Trivana dames team. Dat zullen we aan het eind van het seizoen

ook zijn. We hopen dan dat de Trivana dames vol trots terug kunnen kijken op een seizoen waar ze het maximale uitgehaald hebben.

Dames, wij van Senso hebben het gevoel dat de koers is ingezet en de richting waar dat op gaat de goede is. Laat het seizoen beginnen.

Heel veel succes dit jaar.


Wat eet een triatleet?

Ook benieuwd wat een Trivanaat eet of drinkt? In deze Trivanaat vind je een heerlijk gerecht of drankje die eenvoudig te bereiden is. Deze maand heeft Jolien een recept voor een heerlijke havermout cappuccino.

Havermout Cappuccino
Wat is er nou lekkerder dan een heerlijk voedzaam ontbijtje met een kopje koffie  voor het sporten?
In deze havermout cappuccino zijn deze twee gecombineerd tot een heerlijk ontbijtje om je lepel bij af te likken. Ontbijt plus koffie tegelijk. Lekker en ook tijdtechnisch nog eens praktisch! Win-win!

Wat heb je nodig:
Havermout
100 ml melk/sojamelk/amandelmelk (net wat je lekker vindt)
25 gram havermout
Snufje kaneel en/of cacaopoeder

Cappuccino:
1 kopje espresso
50 ml melk/sojamelk/amandelmelk

Hoe maakt je het:
Breng de havermout met de melk, het kaneel/cacao in een pannetje aan de kook. Laat het 5-10 minuutjes zachtjes koken en roer het regelmatig even door. Schuim ondertussen  de melk op en zet een lekker kopje espresso. Doe de havermout in een groot glas, schenk de espresso erboven op en als laatste schep het melkschuim er bovenop.

Zoek een lekker plekje op de bank en geniet van je powerontbijtje! En daarna sporten maar!