Trivanaat – Mei 2018

Mei 2018

Powered by


Hier alweer de tweede nieuwsbrief van het seizoen.
Het seizoen staat op het punt van beginnen, maar er zijn ondertussen ook al door een aantal atleten bijzondere prestaties geleverd.

Veel leesplezier met de de Trivanaat.


Jim Hagenstein – Voorzitter Trivana

De eerste wedstrijden in de triatlon teamcompetities staan nu ook voor de Trivana teams voor de deur. Komende zondag staan we aan de start in Enschede voor de Team Time Trial en twee weken later zijn we ook actief op zoals dat heet Super Sunday in Almere.

Super Sunday is een van de grootste competitie momenten in de Nederlandse triatlon wereld omdat op die dag alle teams uit alle divisies (ere-,1e, 2e, 3e en 4e divisie) bij zowel de mannen als de vrouwen aan de start staan op een locatie!

In Enschede komende zondag starten Jolien Meijer, Sofie Meijer, Lily Overgoor en Kaylee de Vries bij de dames 2e divisie. Gijs Bergman, Ricardo Scholten, Bart Elderenbosch en Dennis Roeloffzen starten bij de heren 2e divisie en Marcel van Wees, Michael Rippens, Erwin van Roemburg en Daan Boekhoorn bij de heren 3e divisie.

De competitie beslaat per divisie in totaal 5 wedstrijden en de prijzen worden voor zowel de 2e als de 3e divisie verdeelt op de laatste racedag op 16 september in Nijmegen. Daar tussenin gaan de Trivanaten nog naar Utrecht op 8 juli en weer naar Enschede op 19 augustus voor wedstrijden in de 2e divisie en naar Zeewolde op 23 juni en Klazienaveen op 14 juli voor wedstrijden in de 3e divisie.

En ook dit seizoen hebben de Trivanaten zich weer voor kunnen bereiden met steun van een aantal sponsoren. Een dankwoord aan Loon- en Verhuurbedrijf TH. Schuurman & Zn B.V. (Hoofdsponsor heren), Senso Mortgage Consultancy (Hoofdsponsor dames), Athlete Sports World, Van Beusekom, Sinner, Fysio Aetsveld, Hand-Made, Het Spiegelhuys en AnSa in CoSa is dan ook zeer op zijn plaats.

Het belooft weer een mooie strijd te worden in de sterk bezette competities en ik hoop velen van jullie een keer de Trivanaten te zien aanmoedigen tijdens de races en in hun strijd voor de podiumplaatsen!
De Trivana triatleten zijn er in ieder geval klaar voor.

Groet,

Jim.


Vooruitblik eerste competitie wedstrijd

 Het is mei dus de competitie gaat voor alle Trivana teams van start! Het eerste herenteam gaat in de tweede divisie strijden voor promotie. Het tweede herenteam dat vorig jaar promoveerde van de vierde naar derde divisie heeft ook nu de ambitie volgende jaar een divisie hoger te starten. De dames gaan wederom voor een topklassering in de tweede divisie.

Zondag 13 mei reizen de teams af naar Enschede voor de Team Time Trial. Een gave wedstrijd met een individuele supersprint in de ochtend als soort van ‘kwalificatie’ voor de teamwedstrijd later op de dag. De ochtend bepaalt de startvolgorde van de teams voor de middag maar telt ook mee in de overall eindtijd. Wil je mee naar Enschede? Laat het ons weten!


  WK kwalificaties en toptijden in Marbella

Vlak voor de seizoenstart trapten Lily, Ricardo, Marcel en Bart in Marbella hun seizoen af op de Ironman 70.3. Een nieuwe wedstrijd die van te voren al beloofde zwaar te worden: 1.9km zwemmen in de zee, 90km fietsen met meer dan 1.400 hoogtemeter gevolgd door 21.1km hardlopen langs de boulevard in de zon.

En zwaar werd het! De wind zorgde voor behoorlijke golfslag. De organisatie besloot het zwemparcours tot 1.500 meter in te korten. Ook het fietsen op een prachtig parcours met mooie klims door Spaanse bergdorpjes werd door de wind nog uitdagender.

Desondanks boekte de Trivanaten hele mooie resultaten. Ricardo werd met 4:29 3e in zijn age group. Bart zette 4:43 neer en werd 11e. Marcel scherpte zijn PR aan naar 5:02 . Lily debuteerde op de halve triathlon en legde met een tijd van 6:10 beslag op de 10e plek in haar age group. Bart en Ricardo wisten zich met hun prestatie zelfs te kwalificeren voor het WK Ironman 70.3 in Zuid-Afrika op 2 september dit jaar.

Ook TTW-lady Julia de Leeuw had een goede wedstrijd en stond samen met Ricardo op het podium (3e plek).
Reisgenoten Suuz, Michelle en Maartje legden samen succesvol de Relay af, aangemoedigd door Elske die alle Weespers de nodige support gaf. Een mooie start van het seizoen!

In juli starten Marcel, Ricardo en Bart alle drie wederom op een Ironman. Dan de hele afstand, het EK in Frankfurt en in augustus start Lily op de hele afstand in Maastricht.


Wij stellen ons voor….

 Loon- en verhuurbedrijf Th. Schuurman & zn. Zal net als vorig jaar Trivana steunen ditmaal als sponsor van beide herenteams. Het loon- en verhuurbedrijf dat in 1987 is opgericht heeft al jarenlang een grote connectie met de sportwereld. Waar alles is begonnen met agrarisch werk afgewisseld met grasland verbetering is er in de jaren die volgde uitgebreid naar het afkilveren van sportvelden.

Inmiddels is het bedrijf internationaal actief en realiseren zij met hun partners voetbalvelden, kunstgrasvelden en hybride velden over de hele wereld. Hiervoor hebben zij in samenwerking met lokale ondernemers diverse machines ontwikkeld om in de wensen van de sport te voorzien.

Het familiebedrijf heeft onder andere mogen werken bij FC Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Galatasaray, Fenerbahçe maar ook bij FC Weesp en Mixed Hockey Club Weesp


Martin stelt zich voor

Pas vijf jaar geleden (ik ben 44 jaar) kwam ik met de triatlon in aanraking omdat ik eens een keer wilde deelnemen aan de Weesper Triatlon. Aanvankelijk was het de bedoeling om het bij die ene keer te laten maar ik raakte direct verslaafd aan deze mooie sport. Het doel werd vervolgens niet meer om alleen triatlons te volbrengen maar ook om steeds snellere tijden neer te zetten. Daartoe ging ik bij Jim Hagenstein trainen en maakte flinke progressie door zijn professionele aanpak. Ik kwam toen nog uit voor een ander team en hoorde dat Jim bezig was met het opzetten van een eigen team. De ambitie en doelstellingen die hij voor dat team had (en heeft) spraken mij erg aan en ik was er dan ook erg blij mee dat ik in zijn team werd opgenomen.

Inmiddels staan we aan de vooravond van alweer het derde seizoen en het enthousiasme onder de Trivanaten om flink te gaan knallen is onverminderd groot.

Naast de teamwedstrijden heb ik voor dit seizoen een paar individuele triatlons op het programma staan, zowel op de weg als off-road. Ik was al verslaafd aan mountainbiken en het is dan ook erg leuk om dit te combineren met zwemmen en trailrunnen.
Waar ik erg naar uitkijk is de Nisraman in de Belgische Ardennen. Dit is een mix van een gewone en een off-road triatlon, er wordtzowel op de weg gereden als gemountainbiked.

Aan het eind van het seizoen wil ik nog mijn eerste marathon gaan lopen. Mocht dit goed bevallen, dan is het volgende doel om maar eens een hele triatlon te gaan volbrengen…


Wat eet een triatleet?

Ook benieuwd wat een Trivanaat eet of drinkt? In deze Trivanaat vind je een heerlijk gerecht of drankje die eenvoudig te bereiden is. Deze maand heeft Jolien een recept voor een heerlijke havermout cappuccino.

Deze week een makkelijke eiwitrijke pasta salade: Pasta salade met tonijn

 Benodigdheden voor 2 personen:

150-200 gram volkoren penne (of andere pasta), 1 rode ui, 200 gram cherry tomaten, 200 gram tonijn uit blik, 1 klein blikje mais, 1 el kappertjes, bieslook, naar smaak, fijn gehakt, 2 gekookte eieren, 20 gram zwarte olijven zonder pit, 150 gram huttencase, peper en zout

 Hoe maak je de salade:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en afkoelen. Snijd de ui en cherrytomaten in stukken, meng deze met de rest van de ingrediënten door de pasta. Breng op smaak met peper en zout.