Trivanaat – Juli 2018

Juli 2018

Powered by


Hier weer de nieuwsbrief.
Halverwege het jaar en het seizoen, maar nog genoeg te doen dit jaar.

Veel leesplezier met de de Trivanaat.


Jim Hagenstein – Voorzitter Trivana

Met nog 3 wedstrijden voor de boeg (2 in de 2e divisie en 1 in de 3e divisie) zijn de triatlon competities alweer over de helft van het seizoen heen. Nog even ter herinnering, we zijn in mei gestart met alle teams in Enschede voor een Team Time Trial. In de 3 divisie heren konden we de race afmaken en boekten we met een 9e plaats een mooi resultaat maar de dames en heren die uitkwamen in de 2e divisie konden de middag race vanwege het verwachte noodweer niet afwikkelen en bleven steken op respectievelijk een 13e plaats bij de dames en een 6e plaats voor het herenteam.

Ook in de 2e race in Almere startten alle teams en wel in een stayersprint. Een zeer mooi onderdeel in het Olympisch format (niet de Olympische afstanden) met veel spektakel. Bij de 2e divisie heren werd onze eerste man helaas gediskwalificeerd wat betekende dat een hoge klassering niet meer mogelijk was. Uiteindelijk bezette de heren in de 2e divisie de 11e , de dames een 6e en de heren in de 3e divisie een 9e plaats.

Voor de 3e divisie gingen we daarna met een team naar Zeewolde en Klazienaveen met in beide races een 7e plaats. Voor de 2e divisie reisden de dames en heren nog af richting Utrecht met als resultaat een 20e plaats voor de vrouwen en een 10e plaats voor de heren.

Zonder de triatleten individueel te kort te doen kan ik stellen dat we ook in die wedstrijden mooie resultaten neer hebben kunnen zetten.

In de tussenstand overall staan we in de 3e divisie op een 6e plaats (van 22 teams) in de 2e divisie heren op de 8e plaats (van 23 teams) en in de 2e divisie dames op de 13e plaats (van 24 teams).

Na deze wedstrijden is mijn conclusie dat het niveau over het algemeen per divisie voor het 3e jaar achtereen weer een stuk hoger is geworden t.o.v. het jaar ervoor. Het is goed en fijn om te constateren dat we als Team Trivana zijn meegegroeid, individueel steeds beter worden en nog steeds op niveau zitten. De ambitie om met de heren teams te groeien naar een promotieplek is echter lastig gebleken en niet gehaald. Helaas helpt een ‘halve wedstrijd’ in Enschede en een diskwalificatie in Almere niet mee om onze ambitie kracht bij te zetten. Dat we na 2 wedstrijden al kansloos werden voor een promotieplaats vind ik wel het grootste nadeel van de huidige competitie opzet, je kunt niets meer recht zetten.

Ik denk al hardop na over het seizoen 2019 en mijn ambitie om te promoveren is onverminderd groot. Er zijn nog geen concrete aanwijzingen maar er wordt nadrukkelijk gekeken naar versterking en hopelijk kunnen we de komende periode al wat kennismakingsgesprekken voeren. Het zegt natuurlijk nog niets maar dat er versterking moet komen is wel duidelijk.

Mocht je iemand weten die Team Trivana wil/kan komen versterken, we zoeken serieuze triatleten op minimaal 2e divisie niveau met de ambitie om door te groeien naar de 1e divisie!

Je kan Team Trivana nog in actie zien op 19 augustus in Enschede (2e divisie dames & heren) en op 16 september in Nijmegen (alle teams) maar natuurlijk ook in de Weespernieuws triatlon in Weesp!

Fijne vakantie.

Groet,

Jim Hagenstein.


Team Aloha in Enschede: Eerste competitiewedstrijd Team Time Trial Enschede

De dames stonden ook weer te trappelen om het seizoen te starten. Nieuwe trivanaat Kaylee de Vries maakte haar debuut in het Aloha team. En dit seizoen met eigen hoofdsponsor Senso Mortgage Consultancy.

Tijdens de ochtendserie stond er een super sprint op het programma 175 meter zwemmen, 8 kilometer fietsen en 2,3 kilometer lopen. Voor ons allemaal een nieuwe uitdaging om deze korte afstanden zo snel mogelijk af te leggen. Licht gespannen, maar vol enthousiasme stonden we aan de start. Eenmaal in het water was alle spanning weg en werd er naar ieders eigen kunnen goed gezwommen. De wissel van het zwemmen naar het fietsen, verliep niet bij iedereen zo als het zou moeten, daar ligt zeker ook nog ruimte voor verbeteren. De vele bochten in het fietsparcours gaf het fietsen een extra uitdaging,  maar de dames lieten zich daar niet door afschrikken en gingen er vol tegenaan. Het looponderdeel viel het zwaarst. Een korte afstand, dus dan wil je ook het tempo zo hoog mogelijk houden.

Als team zijn we als 13e geëindigd. Een resultaat om tevreden over te zijn, maar stiekem willen we gewoon de top 10 halen bij de volgende wedstrijd! Lily onze motor van het team behaalde met haar individuele tijd een zeer mooie 9e plaats. Jolien eindigde als 58e op de voet gevolgd door Sofie met een 60e plaats. Kaylee behaalde de 80 plaats. Een resultaat om trots op te zijn als debutant!

Helaas werd het middagonderdeel de TeamTimeTrial afgelast, vanwege de slechte weersvoorspellingen. Alle spullen lagen alweer klaar in de wisselzone, de tacktieken waren besproken en onderweg naar het zwembad vertelde onze coach Jim dat alle wedstrijden in de middag verder werden afgelast. Dit was een enorme teleurstelling.  We waren er helemaal klaar voor om als team te gaan racen, met als doel onze 13e positie te verbeteren.

Maar het enthousiasme en het plezier houden we vast tot de volgende wedstrijd!

Almere DUIN kom maar op!


Sofie stelt zich voor

Als klein meisje deelde ik met veel plezier sponsjes uit en moedigde ik luidkeels alle triatleten aan die langs kwamen. Het loopparcours van de weesper triathlon kwam door mijn straat en elk jaar was dat weer een feestje.  Toen zeiden mijn zusje (Sofie) en ik al tegen elkaar: later als we groot zijn gaan we ook een keer meedoen!

De Weesper kwart triathlon 2017, daar wilde we aan meedoen! Oke, waar gaan we beginnen? Eerst maar eens hardlooptrainingen volgen, we kwamen uit bij Jim Hagestijn. Al snel porde hij ons voor zijn zwemtrainingen en na een paar maanden vroeg hij of we bij het nieuwe damesteam van Trivana wilde aansluiten!? Wij? Beginnelingen die nog nooit een Triathlon hebben gedaan? Ja zei die, ik denk dat jullie dat wel kunnen! Dus toen behoorde we ineens tot de Trivana-familie!

En wat ben ik blij dat ik van al die fanatieke, gezellige sporters zoveel heb mogen leren! Het trainingsweekend was de grote vuurdoop! Voor het eerst op een racefiets en gelijk in peloton fietsen en klimmen op de Postbank. In formatie zwemmen, wisseltraining, wakker worden tijdens het hardlopen voor het ontbijt! Allemaal nieuw, zoveel uren sporten met allemaal enthousiaste mensen! Het voelde als een warm bad, het weekend vloog voorbij!

Ik denk dat in dat weekend het triathlonvirus echt is overgeslagen! Van jongs af aan heb ik altijd wel gesport, eerst turnen en daarna volleyballen. In het triathlonnen heb ik nu de ideale combi gevonden van individueel sporten in combinatie met de gezelligheid en spirit van een team!
Dat vind ik ook zo mooi aan de visie van Trivana: Gezelligheid staat bovenaan, dan komen de prestaties vanzelf! En zo is het! Iedereen zet zich tijdens de wedstrijden 100% in en doet wat hij of zij kan.

We zijn nu alweer halverwege het triathlonseizoen en hebben alweer leuke wedstrijden gehad! Maar het hoogtepunt is toch echt weer dé Weesper Kwart Triathlon en dan nu in de eerste startserie! Dat wordt vast en zeker weer een feestje!


Wat eet een triatleet?

Ook benieuwd wat een Trivanaat eet of drinkt? In deze Trivanaat vind je een heerlijk gerecht of drankje die eenvoudig te bereiden is. Deze maand heeft Jolien een recept voor een heerlijke havermout cappuccino.

Deze week een makkelijke eiwitrijke pasta salade: Easy-Energy-Bowl.
Deze gezonde falafel-bowl bevat alles wat een sporter nodig heeft. Eet deze bowl na je training, voor het aanvullen van je eiwitten en koolhydraten. Liever iets meer gezonde vetten toevoegen? Doe er dan een halve avocado bij.
Nodig voor 1 bowl:
– 50 gram zilvervliesrijst.
– Handje spinazie
– 100 gram cherrytomaatjes.
– 5 falafel balletjes.
– Handje alfalfa
– één bietje, julienne gesneden.
– 50 gram mais
– 50 gram kidneybonen.

Optionele dressing:
– 2-3 eetlepels Griekse yoghurt.
– mespuntje paprika poeder.
– 4 blaadjes munt.
– Sap van een halve limoen.

Bereiding:
Kook de rijst volgens de verpakking. Kook het eitje, pel en snijd doormidden. Bak de falafel met wat olijfolie krokant. Halveer de cherrytomaatjes.
Doe de Griekse yoghurt in een kommetje. Pluk de munt in kleine stukjes en doe erbij. Knijp een halve limoen uit over de dressing. Voeg de paprika poeder toe. Roer goed door.
Leg de rijst op het bord. Leg alle groenten om en op de rijst (zie foto). Maak je bowl af met de yoghurt dressing. Eet smakelijk!